Tampongtryck

Stora möjligheter och precision

Tryckteknik främst för konkava eller konvexa ytor. Passar utmärkt för exempelvis nyckelringar, porslinsmuggar eller pennor.

tampongtryck på tobaksfria snusdosor lyft

Tampongtryck eller ”tampo-tryck” som det också kallas går ut på att föra över ett tryck från kliché till objektet som ska tryckas. Tampongen är gjord av silikongummi och finns i en mängd olika former och hårdheter som anpassas efter detaljen som ska tryckas. Tampongtryck används när man vill trycka logotyper, texter eller bilder på objekt och ytor som är konkava eller konvexa exempelvis cylindrar, ovala knappsatser, nedsänkta ytor.

Tampongtryck används ofta för tryck på objekt av glas och plast, men också till metall och trä.

Det finns ett stort antal fördelar med tampongtryck, som möjligheten att trycka på ojämna ytor och olika material. Tryckmetoden är också utmärkt när det gäller precision och kvalitet på tryck och kan användas för både för större och medelstora upplagor.

På Pecon Print har vi möjlighet att trycka på det mesta inom industridetaljer: plast, metall, glas och textil för att nämna några material.

Vi hjälper dig med både tryck och produkter med ditt unika tryck på. Och du kan vara säker på att allt är av god kvalitet.