Nyhet

Ny VD på Pecon Print

I Borås är Lars Pettersson mer känd som Lasse Pecon. Sedan 1987 har han drivit Pecon Print tillsammans med Lennart Carlsson. Nu är det dags för det kända tryckeriet att ta nästa steg med ny vd och nya delägare.

– Efter alla år i branschen med Pecon Print börjar jag bli hemmablind. Nu behöver vi någon som kan ta nya grepp, utveckla smarta affärsmodeller och tydliggöra vårt erbjudande mot framför allt kunder inom plastindustrin, säger Lars Pettersson.

Pecon Print har flera goda år bakom sig och man har även haft att göra under pandemin. Lars Pettersson har dock under en längre tid funderat på sin egen roll och anlitade därför affärsutvecklarna Exekutiv för att se vad han borde göra. En av åtgärderna var att släppa in två medarbetare som delägare men också att utveckla företaget med ny vd. Nicklas Lundin har stor erfarenhet av marknad och försäljning för industrin. Han kommer senast från en tjänst som Business Area Manager på ACG Nyström, och ser vd-uppdraget för Pecon Print som en spännande utmaning med stora möjligheter. 

– Pecon Print är ett annorlunda företag i tryckbranschen, en bransch som utifrån min erfarenhet är väldigt traditionell. Lasse vill mer, hitta spännande kunder och testa nya affärsmodeller. Det kan jag hjälpa dem med genom min långa erfarenhet och mitt stora kontaktnät. 

Planen för hur Pecon Print ska utvecklas är ännu på skisstadiet. Men i en snabbt föränderlig bransch och omvärld, ska man som relativt litet tryckeri med specialistkunskap att trycka på det mesta utom papper, alltid vara beredd att titta på nya lösningar.

– Min erfarenhet från industri och profilreklamvärlden säger mig att det finns mycket att göra i den branschen. Med slutkunden i fokus ska vi söka nya vägar för att maximera värdet för dem, menar Nicklas Lundin. 

Pecon Prints nya delägare är medarbetarna Tommy Strömberg och Marcus Andersson samt nye vd:n Nicklas Lundin. Lars Pettersson tar rollen som senior advisor i den nya organisationen. 

Ladda ner högupplöst bild