Nyhet

Lasergravyr – exklusivt och hållbart

– Lasergravyr är hållbar profilering på alla sätt. Det är miljövänligt eftersom det inte behövs någon färg och en gravyr håller i evighet. Dessutom upplevs produkterna som exklusiva. Får man till exempel en kniv med snygg lasergravyr slarvar man inte bort den.

Tommy Strömberg på Pecon Print har arbetat med lasergravyr i många år. Han menar att för vissa produkter ska man absolut välja lasergravyren.

– I metall och trä blir det väldigt snyggt. Många väljer att sätta sin logotyp på knivar eller skärbrädor. Det brukar vara väldigt uppskattat av medarbetare och kunder. Vill man upplevas som verkligt exklusiv kan lasergravyr även bli väldigt fint på glas.

När man använder lasergravyr tar man bort material från produkten i stället för att lägga till. Med fokuserat laserljus graveras märkningen in i materialet. Gravyren är väldigt precis, men det ligger mycket erfarenhet bakom för att ställa maskinerna rätt.

– Ja, det är inte bara att trycka på en knapp. Med finare maskiner och teknik blir även hantverket mer komplext. Med vår maskinpark kan jag erbjuda gravyr på nästan alla material utom papper.

Mycket av den lasergravyr Pecon Print gör är till profilprodukter, men man arbetar även mycket med industrin. Det kan handla om små detaljer i rostfritt, skyltar i olika material eller självhäftande etiketter till exempelvis maskiner. Framför allt görs gravyren där det är viktigt med permanent märkning.

– En lasergravyr sitter där den sitter oavsett om den görs på vinglasen eller en liten industridetalj.

Fördelar med lasergravyr:
– Hållbart – ingen färg används. 
– Exklusiv känsla. 
– Tålig märkning som håller
– Svårt att kopiera